top of page

Is coaching iets voor mij?

Alleen jij kunt deze vraag beantwoorden. Wanneer je kiest voor coaching heb je meestal een vraag over iets waar je tegenaan loopt of graag hulp bij wil. Om hulp vragen is vaak al niet makkelijk. Als je de kracht hebt gevonden is jouw eerste stap al gezet.

Je kunt met allerlei soorten hulpvragen bij mij terecht.

Levensvragen over zingeving, energie en balans;

Wat wil ik? Wie ben ik? Wat is belangrijk voor mij? Vragen over balans vinden tussen werk- en privéleven.

Ontdekken waar je krachten en valkuilen liggen, leren waarin je nog kan verbeteren. 

Voelen en ervaren waar je energie van krijgt en je weer nuttig voelen. 

Vragen over gedrag en je persoonlijkheid;

Hoe kan ik leren om keuzes te maken? Hoe kan ik leren om voor mezelf te kiezen?

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen?Hoe leer ik om te luisteren naar mijn gevoel?

Hoe kan ik mijn grenzen leren bewaken?Hoe word ik minder perfectionistisch?

Hoe kan ik beter omgaan met negatieve emoties? Hoe word ik positiever?

Vragen over communicatie;

Vragen over onzekerheid; in een groep of in een vriendengroep.

Assertiviteit en leren om 'nee' te zeggen zonder er een vervelend gevoel aan over te houden.

Vragen als; mensen begrijpen me verkeerd. Hoe kan ik dit veranderen?

Hoe stop ik met het pleasen van anderen? En waarom heb ik het gevoel dat niemand naar mij luistert? Hoe verander ik dat?

 

Loopbaanvragen;

Als je vastloopt in je werk, je een hoge werkdruk ervaart, je werk niet af krijgt of niet goed kan opschieten met collega's. Hoe je je werk loslaat als je thuis bent, hoe je (weer) plezier krijgt in je werk. Als je misschien iets anders wil, maar je weet niet wat. 

Wanneer je het gevoel hebt dat je leidinggevende 'de pik' heeft op je en je niet weet wat je moet doen. 

 

Stresshantering;

Als je vaak heel druk bent, hoe je je tijd beter indeelt,  hoe je prioriteiten leert stellen en zorgt voor meer balans in je leven. 

Als je wil voorkomen dat je in een burn-out terecht komt? of hoe het komt dat je je lusteloos en uitgeblust voelt. Hoe je kunt voorkomen dat je uitvalt.

 

Vragen over relaties;

Hoe je de communicatie kunt verbeteren tussen jou en jouw partner, hoe je de aandacht kunt verdelen binnen je gezin. 

Wanneer je een meningsverschil met een vriend(in) hebt, hoe je kan zeggen wat jij vindt, zonder uit balans te raken.

Bij vragen over energie en emoties na feestjes en verjaardagen. Hoe zorg je ervoor dat je je niet emotioneel uitgeput voelt na een 'verplichting'. 

Mijn partner en ik hebben twee verschillende levens, hoe kan ik ervoor zorgen dat ons huwelijk weer beter wordt?

Met coaching begeleid ik jou in jouw persoonlijke ontwikkeling. Ik help je om concrete doelen te formuleren en ik leer je om tot inzichten en oplossingen te kunnen komen, die bijdragen aan het bereiken van je doelen, maar ook kunnen leiden tot positieve gedragsverandering. Ik leer je over jezelf. Ik maak je, door gesprekken en oefeningen bewust van wie je bent, wat je wil en hoe je daar komt waar je wil komen. Je leert meer over jezelf en ontwikkelt nieuwe vaardigheden.

 

Gewoon Anders

Geen paniek als je nog niet precies weet wat je hulpvraag of je doel is, ook als je het ‘gewoon anders’ wil, kan ik je verder op weg helpen. Samen achterhalen we je hulpvraag en stellen we concrete doelen.  

Methodieken

Als coach werk ik met verschillende methodieken, omdat iedereen 'Gewoon Anders' is. Onder andere NLP-technieken en interventies, hypnotherapie, systemisch werken, innerlijk kind werk, energiewerk, transactionele analyse, ontspanningstechnieken, meditaties en visualisaties. 

Uitgangspunt is de Wielwerkmethode®. Een veelomvattende methode die inzichtelijk maakt waar je vastloopt en wat er nodig is om verder te kunnen, zodat blokkades doorbroken kunnen worden, er weer balans ontstaat en je (innerlijke) processen weer kunnen stromen. 

Het wiel is als een kompas. De vier hoofdwindrichtingen staan met elkaar in verbinding. Zo is het ook binnen jouw eigen natuurlijke proces. Bij iedere windrichting horen eigen kwaliteiten en eigenschappen die je kunnen helpen of juist belemmeren. Dat kan zijn in je gedachten, energie, emoties en in jouw lichaam. In het midden, waar de vier processen samen komen is daar waar jouw kern ligt en ook jouw waarneembare gedrag voor anderen. 

Compass_edited_edited_edited_edited_edit

Coachingstraject

Kennismaking
Wanneer je me benadert maken we een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Het gesprek kan telefonisch of op locatie. Het is fijn om elkaar al een beetje te leren kennen voordat het traject start. Ik vind het belangrijk dat jij je veilig en op je gemakt voelt bij mij. Als de klik er is, is er vertrouwen en kunnen we stappen gaan maken. Mocht je geen fijn gevoel hebben dan ben je tot niks verplicht. 

Intakegesprek
Het intakegesprek duurt ongeveer een uur. We bespreken jouw hulpvraag of datgene waar jij tegenaan loopt. We bepalen samen jouw doel en hoe ik je daarbij kan helpen. Tegelijkertijd leren we elkaar nog beter kennen want het blijft belangrijk dat je je bij mij op je gemak voelt. Vertrouwen, eerlijkheid en openheid zijn essentieel voor een goede samenwerking en jouw ontwikkeling.

Coaching sessies
Tijdens de vervolgsessies kijk ik met een holistische blik naar jou als mens. Dit betekent dat we uitgaan van verschillende aspecten van je situatie; niet alleen wat er in je hoofd gebeurt, maar ook wat dat met je energie doet, wat voor emoties het oproept en wat je in je lichaam ervaart. Door middel van oefeningen begeleid ik je in je proces om vrijer, meer ontspannen en met meer plezier jezelf te worden. Ik help je om te  verbinden met jezelf, zodat jouw energie weer kan stromen en jij kan doen waar jij écht blij van wordt.
Een sessie duurt een uur tot anderhalf uur. De beste frequentie is eens in de twee weken. Zo blijf je betrokken bij je proces en is er voldoende ruimte om te verwerken wat in werking gezet wordt tijdens de sessies. Eventueel geef ik je een opdracht mee, voor de volgende sessie.
Tussen de sessies door mag je me altijd contacten als je vragen hebt of tegen dingen aanloopt.
Hoeveel sessies je nodig hebt is afhankelijk van meerdere factoren, maar de praktijk wijst uit dat mensen na 6 sessies al een flink eind op weg zijn naar hun doel, of hun doel zelfs behaald hebben. 

bottom of page