top of page

Gewoon Anders

Op de werkplek

Uit onderzoek is gebleken dat sinds COVID-19 een recordaantal werknemers langdurig ziek gemeld wordt als gevolg van ernstige stressklachten of een burn-out. 
Het is belangrijk dat je als werkgever de focus niet alleen legt op het opbouwen van een financieel gezond bedrijf maar ook kijkt naar de dynamiek van het team en de mindset van de werknemers, die op hun beurt een bijdrage leveren aan je bedrijf. Stress en hoge werkdruk zijn factoren die ervoor kunnen zorgen dat werknemers hun werk niet meer goed kunnen organiseren, minder snel en minder effectief werken. Het werk stapelt zich dan op. Uiteindelijk raakt de werknemer zo overbelast, dat hij zich niet meer goed kan concentreren en moeite heeft met het maken van keuzes en beslissingen. Oplossingsgericht denken en werken wordt dan steeds moeilijker.
Wanneer iemand uitvalt door overspannenheid of een burn-out gaat het al snel over een aantal maanden. Afhankelijk van het stressniveau kan iemand chronische stressklachten ontwikkelen.
Een goede reden voor je organisatie om hier actie op te ondernemen of nog beter, om te voorkomen. 
 
Daarom wordt er bij bedrijven steeds vaker een 'Wellbeing-beleid' geïntegreerd.
Een wellbeing-beleid is een plan waarbij de werkgever gaat investeren in de fysieke en mentale gezondheid van de werknemers. Het algemeen welzijn van personeel moet centraal staan tijdens de ontwikkeling van dit plan.

Individuele coaching en/of het aanbieden van geleide (ontspannings- of inspiratie-) meditaties kunnen een onderdeel zijn van dit plan. Door werknemers bewust te maken van zichzelf en hun cyclus van verandering kunnen zij hun innerlijke balans weer (terug) te vinden of versterken.  

Door het hebben van plezier op de werkplek en te werken vanuit passie ontwikkelen werknemers zelfvertrouwen en motivatie. Daardoor zijn ze productiever en succesvoller en kunnen ze een positieve bijdrage leveren. Het geeft hen (veer)kracht en flexibiliteit om tegenslagen en stressvolle situaties aan te kunnen. 
Het plan kan zowel op het werk als thuis een positieve invloed hebben op het leven van de werknemers. Dit door het bieden van begeleiding in het krijgen of verbeteren van een gezonde levensstijl. 

Mensen uit het bedrijfsleven die plezier hebben
bottom of page